Om os

Uhre Kro er et hyggeligt og charmerende sted beliggende midt i det smukke landskab i Midtjylland. Vores kro har en lang historie bag sig, og har gennem årene fungeret som et populært samlingssted for både lokale og tilrejsende gæster. Vi tilbyder en bred vifte af muligheder for fest og arrangementer, som kan tilpasses efter dine ønsker og behov.

 

Uhre Kro har en lang historie bag sig, som strækker sig helt tilbage til slutningen af 1800-tallet. 

Branduhre forsamlingshus blev oprettet 1912, senere afholdshotel indtil 1966, hvor den skiftede til at være Uhre Kro.

-

Landsbyen Uhre - er en historie om jævne folk og slægter i et lille begrænset område af Danmark. De har ikke haft deres gang på de "bonede gulve " men de har gennem et enormt slid været med til at opdyrke og udvikle et fattigt hedesogn både fysisk og åndeligt og dermed gjort Danmark større. 

Der var således i begyndelsen af 1800 tallet kun en snes gårde i Uhre, og heden gik helt ind til byen. Uhre er en meget gammel landsby, - hvor gammel kan vi kun gætte på. 

De mange gravhøje på egnen og fund fra sten - og broncealder fortæller os dog, at der har boet mennesker her for 4-5000 år siden. I Traps Danmark kaldes Uhre i 1329 for Vræ.

Navnet Branduhre dukker op engang midt i 1800 tallet. Det blev måske anvendt for at undgå en forveksling med Uhre ved Vejle.